Logo Zorgkracht 12

voorlopig logo-op-paars-outlines-kleinerDe basis van Zorgkracht 12 bestaat uit elf zorgaanbieders, ondersteund door een contractpartner. De basis van een nieuw samenwerkingsverband is tijdens de tweede fase van de aanbesteding Jeugd Groningen gelegd. Nu al ontstaan er mooie verbanden, waar niemand elkaars concurrent is, en waar men elkaar ‘de bal’ toespeelt. Het eerste (nog tijdelijke) logo is gelanceerd, waar we in samenwerking met Studio Stedum in januari verder aan sleutelen. Het basisidee ligt er: de biljartbal 12.

Al associërend ontstonden er vele metaforen: elkaar aantikken en samenwerken, de bal toespelen. Kunde, een probleem aansnijden, en via de band – lees: het netwerk rondom de cliënt bij de zorg betrekken – ‘scoren’ (successen behalen). Diversiteit aan (warme) kleuren – diversiteit aan zorgaanbieders en vormen van zorg – en samenspel. Korte lijnen ook vooral op een overzichtelijk (kleinschalig) veld. Een mooie paarse kleur, en vooral geen doorsnee logo, zoals we niet doorsnee zijn. Sport en spel, waarin het speelse en het jeugdige terugkomt. Krachtig, eigenwijs en vrolijk.

De start van het biljartspel begint met een driehoek: kind – gemeenten – zorgaanbieder. De contractpartner is slechts ondersteunend aan die driehoek. Inmiddels hebben we onze bestelde logo-sleutel-hangers ondanks de kerstdrukte snel ontvangen, en zelfs her en der al uitgereikt. Kortom: een dynamisch einde van 2015, met een groeiende ambitie, motivatie en vooral veel enthousiasme om een werkelijke en concrete bijdrage aan de Jeugdhulp in Groningen te leveren. De 12 wil overigens niet zeggen dat daarmee de ‘Club van Twaalf’ compleet is. Maar samen staan we wel aan de wieg van een prachtig samenwerkingsverband.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =