Succesvolle audit: Zorgkracht 12 is ISO-gecertificeerd

Na hard werken om een kwaliteitssysteem op poten te zetten was het op 28 juni zo ver: onze certificeringsaudit. In wisselende samenstelling hebben we een dag lang ons aan de tand laten voelen door de auditor van TÜV Nederland. Met succes: vanaf 29 juni 2022 is Zorgkracht 12 ISO-gecertificeerd. Onze secretaris Karin was de hele ochtend aanwezig: “Ik vond het wel een beetje spannend, vooral omdat we zo snel het kwaliteitssysteem hebben opgezet. Uiteindelijk is het gelukkig allemaal goed gekomen en was het een leuke en interessante ochtend.”

Naast de gebruikelijke ‘audit-vragen’ hebben we met de auditor ook veel gespard over de missie en visie van Zorgkracht 12, over hoe we die in de praktijk brengen en wat ons bestaansrecht is. Samenwerkingen op casusniveau tussen onze leden kwamen ter sprake, maar ook innovatie en transformatie van de jeugdzorg. Het was bijzonder prettig om op deze manier geaudit te worden.

In  het tweede deel van de audit sloten Jan Tempel van Zizo Zorg en Bo Welboren van Casa di Rocha aan, twee van onze leden. Met Jan, als oud-penningmeester, en Bo, als recent toegetreden lid, hadden we een goede balans tussen ervaring en een frisse kijk op onze interne processen.

De auditor was zeer te spreken over ons kwaliteitssysteem en met slechts twee verbeterpunten voor volgend jaar zijn we glansrijk geslaagd.