Informatie voor cliënten

Jij hebt een hulpvraag en zoekt een hulpverlener, of hebt al een hulpverlener die lid is van Zorgkracht 12. Op deze pagina vind je meer informatie. Je leest hier over je rechten als cliënt, onze cliëntenraad en onze vertrouwenspersoon.

Zoek een zorgaanbieder

  • Soort zorg

Onze vertrouwens­persoon

Zorgkracht 12 heeft een vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon werkt bij een onafhankelijke organisatie: Zorgbelang. Als cliënt van een van de leden van Zorgkracht 12 kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon wanneer je een probleem hebt met de zorg die aan jou wordt gegeven. De vertrouwenspersoon biedt jou een luisterend oor. Hij of zij luistert naar je verhaal en kan je, wanneer je dat wil, helpen je klacht of probleem duidelijk te verwoorden. Onze vertrouwenspersoon is onpartijdig. De gesprekken tussen jou en de vertrouwenspersoon zijn geheim, tenzij je toestemming geeft aan de vertrouwenspersoon om met iemand anders over jullie gesprekken te praten.

"Hier komt een citaat van Paula. Hier komt een citaat van Paula. Hier komt een citaat van Paula. Hier komt een citaat van Paula. Hier komt een citaat van Paula. Hier komt een citaat van Paula."

Als je er samen met de vertrouwenspersoon en je zorgaanbieder niet uitkomt, kun je een formele klacht indienen.  Daarvoor heeft Zorgkracht 12 een speciale procedure.  Je kunt ook een klacht indienen zonder met de vertrouwenspersoon gesproken te hebben.  Daarover lees je meer in onze klachtenprocedure, via de knop hieronder.

Cliënten­raad

Heb je een goed idee voor de zorg van Zorgkracht 12? Wil je meedenken als lid van de cliëntenraad? Wil je praten met een ervaringsdeskundige? Weet je niet waar je heen moet met je vraag of klacht? Daarvoor kun je allemaal bij de cliëntenraad terecht.  

De cliëntenraad vertegenwoordigt jou als cliënt van Zorgkracht 12. Ze stellen jouw belang en het belang van je omgeving voorop. De cliëntenraad heeft contact met het bestuur van de coöperatie. 

Andrea

Voorzitter

“Als ervaringsdeskundige, als moeder, lerares en zorgverlener, wil ik ouders en kinderen graag een stem geven in de cliëntenraad.”

Emmy

Lid

“Kleinschalige zorgaanbieders zijn beter in het centraal stellen van de behoeftes van cliënt en zijn of haar verzorgers. Daarom ben ik blij dat ik in de cliëntenraad zit.”

Kim

Lid

“Door eigen ervaring met een kindercoach voor mijn dochter wil ik mij graag inzetten voor jou en zorgdragen voor de beste hulp die je als cliënt kan en mag verwachten!”

Annette

Lid

“Ik wil me graag inzetten voor de cliëntenraad van Zorgkracht 12, omdat ik het belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn op een heel persoonlijke manier.”

Je rechten als cliënt

Als je zorg ontvangt van een zorgaanbieder die is aangesloten bij Zorgkracht 12, heb je een aantal rechten. Hieronder lees je daar meer over.

Als je een klacht hebt

Je kunt met een klacht over jouw zorgaanbieder die bij Zorgkracht 12 is aangesloten altijd bij ons terecht. Wij hebben een onafhankelijke klachtenregeling:
erisietsmisgegaan.nl

Je privacy

We gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Jouw gegevens worden niet gedeeld zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Daarover hebben we een verklaring geschreven.